Foisoare din lemn
Initial gandite pentru a se admira decorul, foisoarele din lemn au o istorie destul de lunga si bogata. In forma lor initiala, foisoarele din lemn aveau forma octoganala, balustrada de jur imprejur si acoperis de tip cupola. In timp, ele s-au diversificat mullt si astazi foisorul din lemn poate fi rotund, patrat, dreptunghiular; balustrada si acoperisul cupola poate lipsi.
Va stam oricand la dispozitie cu informatii suplimentare despre foisoare din lemn. Catalogul nostru include multe modele de foisoare din lemn cu design original, adaptabil la nevoile si preferintele dvs. Foisoarele pot adaposti piese de mobilier (mese, scaune, fotolii), gratare, instalatii de iluminare, etc.
Remarcabil in orice curte datorita aspectului sau, foisorul lemn are si valoare functionala. Este, in fapt, o constructie care protejeaza de razele puternice ale soarelui, dar si de ploaie, vant, praf. Construim diverse modele foisoare lemn pentru a se imbina cat mai placut in curtile clientilor. Timpul de instalare este redus si preturile sunt atractive pentru cei mai multi clienti.
Foisoare de gradina
Apreciate astazi si datorita functionalitatii lor, nu doar aspectului, foisoarele sunt tot mai raspandite si la noi in tara. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca ele au aparut din dorinta de a admira, confortabil, privelistea din apropierea unei proprietati. Daca aveti un lac in apropiere, un parau care trece prin curte sau ati plantat in gradina flori variate, instalarea unui foisor de gradina este completarea perfecta pentru proprietatea dvs.
Construim foisor gradina lemn in dimensiunile si specificatiile dorit. Daca simtiti ca gradinii dvs ii lipseste ceva, foisorul de lemn poate fi elementul esential care sa o scoata din anonimat. Gandit si creat cat mai inspirat, un foisor lemn gradina poate fi structura care sa faca proprietatea dvs unica in cartier. Va propunem diverse modele foisoare gradina—alegeti pe indelete modelul pentru gradina dvs!
Stilul pentru foisor trebuie bine ales pentru a se integra cat mai placut in peisaj. Spre exemplu, un foisor gradina modern nu isi va gasi locul pe o proprietate moderna. Foisorul de lemn poate fi vara spatiul preferat pentru cina si pranz alaturi de familie si prieteni. Alegeti cu atentie locul pentru foisorul de lemn, mai ales daca il instalati pentru intimitatea la exterior. Va oferim raspunsuri la toate intrebarile legate de pret, materiale, amplasament, stil pentru constructie foisoare din lemn.
Foisoare cu gratar
Foisoarele cu gratare sunt printre cele mai populare modele in Romania, din motive lesne de inteles. Cui nu-i plac gratarele in gradina sau curtea personala? Foisoarele de gradina cu gratar atrag romanii pentru ca rezolva problema meselor alaturi de prieteni si familie, fara a se sacrifica aspectul gradinii sau confortul. Pentru detalii despre foisoare cu gratar, va stam oricand la dispozitie cu alte informatii.
Sugeram clientilor nostri sa nu se grabeasca in alegerea locului pentru instalarea foisorului rustic cu gratar. Astfel, el trebuie sa fie montat la distanta sigura de casa sau de alte constructii din curtea dvs. Foisorul cu gratar este completat cu un cos pentru eliminarea gazelor si fumului—o provocare solutionata cu succes de constructorii nostri experimentati. Realizam foisoare de gradina cu gratar sigure, confortabile si aspecte atragatoare.
Profitati la maxim de instalarea unui foisor modern cu gratar prin alegerea cat mai inspirata a pozitionarii sale. Amplasati-l departe de casa, dar si de poarta, pentru a nu fi deranjati de zgomotul trecatorilor sau al masinilor. Nu uitati de stilul decorativ al foisorului. Daca aveti, spre exemplu, o curte rustica, nu alegeti un foisor modern cu gratar intrucat el va apare ca o structura stinghera, discordanta cu stilul curtii.
Foisoare moderne
Ceea ce face cel mai mult diferenta intre foisoarele clasice si foisoarele moderne sunt materialele si designul. La foisoarele moderne se folosesc, cel mai ades, metal si sticla. Atat timp cat design-ul ramane modern, se pot folosi ca si materiale si lemnul si piatra la foisoarele moderne. Elementele decorative sunt simple pentru a se obtine nota contemporana.
Foisoarele rustice sunt mai raspandite in curtile romanilor decat modelele moderne, dar acestea castiga tot mai mult teren. Aceasta se intampla pentru ca si casele construite au arhitectura moderna, impunand completarea cu foisoare moderne.
Foisoare din lemn inchise
Daca doriti sa folositi foisorul pe toata perioada anului, indiferent de cat de racoroase sunt temperaturile, luati in calcul instalarea de foisor din lemn inchise. Construim foisoare lemn inchise care ofera confort termic superior fata de modelele deschise.
Intrucat varietatea pentru modelele de foisoare inchise este generoasa, este posibila instalarea in mai toate curtile si gradinile. Dupa instalare, un foisor inchis poate fi dotate cu mese, scaune, canapele, fotolii si piese decorative. Sistemele de inchidere montate la foisoarele de lemn inchise sunt sigure si etanse, pentru mentinerea unor temperaturi placute la interior. Construim foisoare moderne inchise, foisoare rustice inchise si orice alt stil de foisoare inchise.
Foisoare curte
Daca doriti sa dati un suflu nou proprietatii dvs, fara a va angrena intr-un proces greoi si costisitor de renovare a casei, luati in calcul instalarea unui foisor curte. Aceasta structura independenta poate fi elementul care sa transforme total aspectul curtii si, implicit, al proprietatii dvs.
Varietatea formelor si stilurilor pentru foisoarele curte este generoasa. Un model popular pentru curti este foisorul rotund, care se potriveste in mai toate formele de curte, integrarea in curte fiind facila pentru ca nu are colturi. O curte cu arhitectura moderna, cu multe linii drepte, va fi mult mai primitoare dupa montajul unui foisor rotund. Sa nu uitam de farmecul foisoarelor rotunde, care trimit mereu cu gandul la relaxare si, de ce nu, la momente romantice.
Acoperisuri foisoare
Materialul ales pentru acoperisuri, fie ca vorbim despre constructii foisoare sau alte constructii, trebuie sa ofere protectie cel putin moderata la ploaie, vant, ninsori, praf. Materialele utilizate pentru acoperisurile de foisoare sunt variate, fiecare dintre ele avand beneficii si limite.
Tigla ceramica se potriveste tuturor stiluri de acoperis, aspectul sau clasic integrandu-se placut in orice curte sau gradina. Tigla metalica este foarte apreciata pentru impermeabilitatea sa si completeaza excelent foisoarele din lemn. Cu pret redus si flexibila la imbinare, tabla faltuita este o alta optiune pentru un acoperis foisoare. Cu toate acestea, cele mai multe foisoare in Romania au acoperis din sindrila bituminoasa, intrucat este ieftina, rezistenta la conditiile meteo nefavorabila si usor de montat.
Foisoare terase
Construim foisoare terasa din lemn care rezista cu succes testului timpului. Daca ezitati intre construirea unei terase sau a unui foisor, alegeti varianta instalarii unui foisor terasa. Utilizam doar lemn de cea mai buna calitate, tratat pentru a rezista vremii nefavorabile, expunerii la daunatori, raze UV. Lemnul are durata de viata lunga si rezistenta de 10 ani la elementele naturale.
Tehnicieni cu experienta realizeaza etapele de prelucrare, lacuire si instalare pentru ca foisoarele terase sa reziste cat mai mult in timp. Utilizam sisteme de prindere de lemn trainice (suruburi, holsuruburi, ancore chimice, tije metalice, conexpand, etc). La interior, foisoarele terase pot fi dotate cu piese de mobilier dorite (mese, scaune, fotolii), instalatii de iluminare, echipamente diverse pentru confort.
Foisor rustic
Nu este nevoie sa lucrati in domeniul constructiilor pentru a constata ca cele mai raspandite foisoare in Romania sunt foisoarele rustice. Romanii apreciaza foisoarele rustice, mai ales foisoarele rustice cu gratar intrucat sunt practice si usor de integrat in orice decor. Cu exceptia proprietatilor cu arhitectura moderna (unde se recomanda instalarea de foisoare moderne), cele mai multe proprietati permit construirea de foisor rustic.
Cele mai multe modele de foisoare rustice nu sunt greu de integrat in decor, iar preturile sunt atractive pentru cei mai multi clienti. O constructie foisoare de lemn poate fi la fel de trainica precum casa rezidentiala, iar lucrarile de intretinere sunt mai mici decat se crede. Un foisor rustic cu dimensiuni medii este cea mai la indemana solutie pentru relaxare si mese alaturi de prieteni in curtea rezidentiala.
Foisoare din lemn rotund
Foisoarele lemn rotund au un stil elegant si clasic si aduc o nota sofisticata in orice curte sau gradina. Foisoarele rotunde deschise transforma total spatiul rezidential de la exterior, aducand eleganta si sarm. Atunci cand ne imaginam serate elegante in gradina, prezenta unor foisoare din lemn rotund completeaza perfect tabloul.
Pentru unii tehnicienii, un foisor lemn rotund este mai greu de construit. Nu este cazul profesionistilor nostri, care sunt suficient de experimentati pentru a ridica fara dificultate un foisor rotund. Ei sunt atenti la detalii si urmaresc sa realizeze cat mai precis foisorul lemn rotund. Subliniem ca organizarea spatiului din foisorul rotund este mai dificila decat cu alte forme de foisor si va recomandam sa alegeti cat mai inspirat mobilierul (evitati mesele patrate sau dreptunghiulare!).
Foisoare patrate si dreptunghiulare
Amprenta foisorului patrat si dreptunghiular este cu mult mai practica decat cea a unui foisor rotund. Cu foisoarele patrate si dreptunghiulare nu se pierde mult spatiu dupa instalarea mobilierului. In plus, scaunele si masa se pot amplasa chiar langa perete, pentru a nu se pierde deloc din spatiul din spatele acestora.
Este evident ca si constructia de foisoare patrate si dreptunghiulare este mai simpla si mai rapida decat in cazul foisoarelor rotunde. Acoperisul poate avea pante mai mici si toate aceste detalii de constructie explica pretul mai mic pentru foisoarele patrate si dreptunghiulare. Versatilitatea acestor forme de foisoare este un alt atu pentru achizitie. Daca doriti, ele pot fi transformate in bucatarii de vara, sufragerii, zone de joaca pentru copii.
Foisoare hexagonale din lemn
Foisoarele hexagonale sunt proiecte doar pentru cei mai indemanatici si mai experimentati tamplari, dar asa sunt si cei din echipa noastra. Intrucat sunt multe unghiuri de realizat in construirea de foisoare hexagonale, se pot realiza multe greseli. Chiar si cea mai mica greseala in unghiul unei asamblari poate ingreuna procesul de constructie. Profesionistii nostri sunt insa atenti la detalii, pregatesc din timp fiecare aspect al asamblarii si efectueaza cat mai multe masuratori inainte de construirea unui foisor hexagonal din lemn.
Intrucat au mai multe margini, foisoarele hexagonale sunt printre cele mai stabile si durabile structuri de exterior. La interior, spatiul este generos si se pot monta usor mai multe scaune, mese si incap mai multi oameni decat in alte forme de foisoare. Aspectul foisoarelor hexagonale este aparte, acoperisurile lor fiind usor de remarcat in orice decor.
Foisor in doua ape
Foisorul in 2 ape are un acoperis in doua pante, rezultand o forma triunghiulara. Designul simplu face foisorul in 2 ape unul dintre cele mai ieftine si mai usor de montat foisoare. In plus, acest foisor asigura drenarea eficienta a apei pluviale. Se poate realiza in stil simetric sau asimetrica.
Coama unui foisor in 2 ape simetric se afla in centrul pantelor, in timp ce coama unui acoperis asimetric nu este dispusa central. In plus, pantele unui astfel de foisor nu au aceeasi lungime si suprafata. Foisorul in 2 ape poate fi patrat sau dreptunghiular si rezistenta la vanturile puternice este mai redusa fata de alte foisoare. Pentru ca un foisor in 2 ape sa fie cat mai durabil, este nevoie de un studiu prealabil pentru a se depista directia curentilor de aer din regiunea de instalare.
Foisor intr-o apa
Cu un sir lung de calitati, foisorul intr-o apa poate lua diverse aspecte, dar cel modern este unul dintre cele mai apreciate de clienti. Apa pluviala se dreneaza rapid datorita pantei, iar foisorul intr-o apa rezista destul de bine la vant si vreme neplacuta. Instalarea unui astfel de acoperis se deruleaza rapid, un aspect care conteaza si pretul foisorului—mai mic decat pentru alte tipuri de foisoare.
Materialul de acoperis, conditiile meteo caracteristice zonei de instalare, precum si cantitatea anuala de precipitatii sunt aspecte care conteaza in deciderea unghiului de inclinare. In regiunile cu vanturi puternice, inclinarea pentru foisoare trebuie sa fie mai mica, iar in zonele cu ninsori si ploi abundente, panta trebuie sa fie mai mare. Daca acoperisul este din tabla faltuita, inclinarea trebuie sa fie de maxim 9 grade, iar daca se foloseste tigla metalica, unghiul trebuie sa fie mai mare de 9 grade. Un acoperis de tigla ceramica va avea nevoie de o inclinare de minim 20 de grade.
Foisor in patru ape
Foisorul in 4 ape implica un proces complex de instalare, pe care doar profesionisti experimentati precum cei din echipa noastra il pot finaliza. Un astfel de foisor are 4 versanti, uniti in partea superioara prin coama orizonatala. Foisorul are centru de greutate stabil si poate suport greutati mari. Pentru acoperisul de foisor in 4 ape se pot folosi materiale variate: tabla faltuita, tigla metalica, sindrila bituminoasa, tigla ceramica.
Baza foisorului in 4 ape poate avea forma patrata sau dreptunghiulara, diferentiindu-se doua tipuri de foisoare in 4 ape: de tip plic si de tip piramida. Foisorul de tip plic include 2 ape triunghiulare si 2 trapezoidale. Foisorul piramidal are versanti triunghiulari, uniti intr-un punct central. In tara noastra, foisoarele in 4 ape patrate si dreptunghiulare sunt mult raspandite.
Foisor WPC
WPC (wood plastic composite) este un material compozit fabricat cu faina de lemn (peste 50%) si mase plastice rezultate din urma reciclarii de ambalaje de plastic. In compozitie se afla si amestecat stabilizat pentru a se obtine protectie la radiatii UV, mucegai, insecte. Foisorul WPC are durabilitate in timp si nu impune lucrari de intretinere frecvente si costisitoare. El isi pastreaza culorile si aspectul initial pentru mult timp.
Intrucat materialul este extrem de rezistent la elementele naturale, foisoarele WPC sunt tot mai des instalate in Romania. Aceste foisoare nu ruginesc, nu se deformeaza de la apa, nu crapa si nu mucegaiesc. Mai mult decat atat, aspectul lor este variat si clientii pot decide culorile pentru elementele foisorului WPC.
Foisor fara fundatie
Fundatia este esentiala pentru cele mai multe constructii, dar poate lipsi de la fosoare. Daca se respecta niste reguli stricte, se poate instala un foisor fara fundatie. Acesta nu poate fi montat decat pe suprafata plana si uniforma pentru a se obtine stabilitate cat mai buna, dar si drenare eficienta pentru apa pluviala.
Este evident ca instalarea unui foisor fara fundatie nu este doar mai simpla, ci si mai ieftina, costurile asociate pentru fundatie fiind eliminate. Daca doriti un foisor fara fundatie, aveti grija sa nu il montati langa copaci tineri, care ii pot influenta negativ structura. De asemeni, nu montati foisorul fara fundatie in zonele mai joase din gradina, intrucat riscati ca acesta sa se inunde cand ploua. Daca locuiti intr-o zona cu furtuni dese, nu recomandam sa alegeti foisorul fara fundatie---acesta are, in mod obisnuit, risc de alunecare, alterare si inclinare.