Foisoare din lemn
Infrumusetarea gradinii si a curtii se poate realiza cu multe structuri, dar foisorul lemn este una dintre cele mai eficiente. Foisoarele din lemn sunt structuri de sine statatoare care modifica aspectul curtii si ii amplifica utilitatea, ele devenind spatii pentru relaxare, mese festive cu prietenii. Initial cu forma octogonala, foisoarele au evoluat mult de-a lungul timpului, cele mai populare modele azi fiind cele patrate si dreptunghiulare.
Indiferent de marimea, forma curtii sau gradinii, aspectele dorite, suntem gata sa construim modele de foisoare din lemn asa cum precizati. Folosim lemn si materiale de inalte calitate pentru ca structurile deschise sa fie cat mai durabile. Ele pot fi completate cu piese decorative, mobilier, instalatii electrice si de iluminare, draperii.
Rolul pe care il joaca foisorul poate fi divers: el poate fi o prezenta discreta, intr-un colt, din care sa admirati frumusetea gradinii, dar si principalul punct de atractie, captand toate privirile. Construim foisoare variate ca forma, dimensiuni, aspecte, culori. Preturile sunt convenabile si va putem oferi informatii suplimentare despre foisoarele din lemn atunci cand ne contactati.
Foisoare de gradina
Scoateti gradina din anonimat cu un foisor de gradina. Acesta poate fi locul cinelor de vara in familie sau al intalnirilor cu prietenii. Pentru a beneficia pe deplin de un foisor, este important sa alegeti locul ideal in gradina. Ganditi-va unde s-ar potrivi cel mai bine, ce plante aveti, ce rol vreti sa aiba foisorul.
In echipa noastra se afla profesionisti experimentanti care pot instala variate modele foisoare gradina. Clientii aflati in fata unei astfel de achizitii pentru prima oara, s-ar putea simti intimidati in fata atator optiuni. Va sugeram sa tineti cont de cateva repere pentru ca procesul de selectie sa se desfasoare mai usor. Bugetul este un punct de plecare in selectie, dar tineti cont de forma si marimea gradinii, scopul foisorului si stilul proprietatii dvs. Spre exemplu, un foisor gradina modern nu se integra armonios intr-o gradina rustica. El este aditia perfecta, in schimb, pentru o gradina moderna.
Stabilitatea pentru foisorul de gradina depinde de suprafata de instalare, deci orientati-va catre suprafete uscate, uniforme si plane. In absenta unor astfel de suprafete, vom incepe prin pregatirea terenului de instalare. Luati aminte si la copacii si plantele de gradina. Nu amplasati foisorul langa plante care au nevoie de multa lumina solara, pentru a nu le impiedica dezvoltarea. Evitati copacii tineri intrucat cresterea lor poate altera structura foisorului.
Foisoare cu gratar
Un foisor cu gratar nu este identic cu unul standard nu doar pentru ca include gratar, ci si pentru ca are partile laterale deschise. Acest detaliu de constructie este esential pentru siguranta, ajutand la eliminarea fumului de gratar. Odata echipat corespunzator, foisorul cu gratar devine o bucatarie de exterior. El poate include si masa, piese de mobilier, rafturi pentru a se depozita condimente si unelte de gatit.
Realizam foisoare de gradina in concordanta cu dimensiunile si forma gradinii, bugetul dvs, stilul proprietatii. Daca aveti o gradina sau curte rustica, evitati sa optati pentru un foisor modern cu gratar—el va fi o prezenta total nepotrivita. Foisorul cu gratar nu este doar locul in care musafirii dvs se relaxeaza alaturi de dvs atunci cand pregatiti gratarul, ci si o structura ce poate influenta aspectul curtii sau gradinii.
Daca doriti sa amplificati utilitatea gradinii sau curtii, luati in calcul investitia in foisoare cu gratare. Ele sunt spatii care protejeaza de lumina soarelui, dar si gratarul si invitatii de elementele naturale. Contactati-ne oricand pentru amenajari foisoare cu gratare la preturi convenabile. Pentru siguranta dvs, completam foisorul cu gratar cu sisteme de detectie a fumului. Pastrati mereu la indemana in foisor un stingator de foc.
Foisoare moderne
Stilurile arhitecturale sunt variate si intre acestea, tot mai prezent in curtile romanilor, a devenit stilul modern. Un foisor modern se evidentiaza, in primul rand, cu materialele din care este fabricat, in principal metal si sticla. Totodata, el are linii aerisite, minimaliste si este putin ornamentat. Un astfel de foisor este mai degraba discret si elegant.
Construim foisoare moderne la preturi atractive, din metal si sticla. Putem include si elemente din materiale clasice precum lemnul, caramida sau piatra. De cele mai multe ori, un foisor modern este spatios si delimitarea spatiului se realizeaza usor. Pentru acoperisul de foisor modern, cel mai recomandat material este tigla ceramica. In final, foisorul modern realizeaza usor legatura cu decorul, integrandu-se discret si natural.
Foisoare din lemn inchise
Foisoarele inchise atrag tot mai mult clienti, datorita functionalitatiii lor pe toata perioada anului. Un foisor inchis protejeaza de ploaia torentiala, soarele arzator sau insectele neplacute. El se transforma intr-o extensie a casei si poate fi folosit ca sufragerie, loc de luat masa, spatiu de reuniune cu prietenii. Cu dotarile adecvate, foisorul inchis poate functiona si ca birou de gradina.
Pentru a identifica cel mai potrivit model de foisor, luati aminte la cateva elemente. Cu toate ca multi clienti se orienteaza doar dupa buget, va subliniem ca exista numeroase alte aspecte care conteaza. Scopul instalarii, stilul pentru foisor, forma si dimensiunea spatiului de instalare sunt cateva dintre acestea. Realizam foisoare moderne inchise, la preturi competitive. Exista multe modele de foisoare inchise, dar va putem oferi suport in acest sens.
Foisoare curte
Cu toate ca modelul de foisor este important in succesul investitiei, nu trebuie sa minimizati rolul locatiei pentru foisor. Amplasat neadecvat, foisorul poate sa devina o structura prea putin folosita, investitia nemafiind profitabila. Urmariti intotdeauna sa instalati foisorul astfel incat sa indeplineasca optim scopul pentru care a fost montat.
Daca doriti cat mai multa intimitate, amplasati foisorul cat mai departe de casa. Daca nu doriti sa va ploua foarte mult cand intrati sau iesiti din foisor, instalati-l cat mai aproape de casa. Ganditi-va si la momentul zilei in care veti folosi mai mult foisorul, precum si la dimensiunea curtii. Foisorul nu trebuie sa acopere mai mult de un sfert din curte. Instalati foisorul in colt sau lipit de gard daca aveti o curte mica—un foisor patrat este ideal pentru curtile mici.
Acoperisuri foisoare
Cel mai utilizat material pentru acoperisurile de foisoare este sindrila bituminoasa. Acest material este usor de instalat si are o lunga durata de viata. In plus, vine in culori variate pentru ca acoperisul sa completeze cat mai atragator foisorul si sa se potriveasca si cu acoperisul casei sau al altor structuri de pe proprietate.
Exista diverse materiale ce se pot folosi la acoperisurile de foisoare, dar nu uitati bugetul disponibil pentru acestea. In timp ce anumite materiale sunt mai ieftine (policarbonatul, tabla faltuita, materialele acrilice), altele sunt mai scumpe si putin accesibile clientilor cu bugete limitate. Spre exemplu, tigla ceramica si tigla metalica sunt printre cele mai durabile si mai atragatoare materiale de acoperis, dar vor aduce cheltuieli importante.
Foisoare terase
Daca va simtiti lipsit de inspiratie si nu stiti cum sa dati utilitate gradinii sau curtii dvs, luati in calcul instalarea de foisor terasa. Mai recente ca si concepte in constructie, foisoarele terase sunt structuri deschise care va permit sa va bucurati cat mai mult de frumusetea spatiului de exterior al proprietatii dvs. Folosim doar lemn de inalta calitate, cu rezistenta la daunatori, raze UV, vreme nefavorabila.
Acordam atentie tuturor detaliilor pentru ca foisoarele terase sa dureze la fel de mult ca si casele pe care le completeaza. Stabilitatea si trainicia acestor structuri se obtine si prin folosirea de sisteme de prindere de lemn solide: conexpand, ancore chimice, suruburi, holsuruburi, tije metalice, etc. Dupa instalarea de foisor terasa, veti putea sa il echipati cu piesele de mobilier dorite, piese decorative, instalatii de iluminare si chiar de incalzire.
Foisor rustic
Atunci cand vorbim despre stilul rustic, orice element modern este eliminat. Cu un foisor rustic, nu veti vedea linii geometrice, stridente si nu se vor folosi materiale moderne precum metal, plastic, fibre sintetice. Tot ce tine de natural este intalnit in designul unui foisor rustic.
Va propunem constructii foisoare rustice contemporane, in care elementele de pamant ale stilului rustic traditional sunt imbinate cu liniile curate din stilul modern. Se obtin modele contemporane, usoare, diferite de cele rustice clasice, in general mai greoaie si mai inchise la culoare. Pentru un stil natural, deschis si mai ancorat in zilele noastre, luati in calcul foisorul rustic contemporan.
Foisoare din lemn rotund
Putine foisoare au puterea de a oferi note calde si romantice asa cum o face foisorul rotund. Simpla instalare a unui foisor lemn rotund poate transforma gradina dintr-una banala, intr-un spatiu sofisticat si elegant. Serile romantice in gradina sunt de neuitat cand decorul este completat de foisoarele lemn rotund.
Intrucat foisoarele din lemn rotund presupun realizarea unor unghiuri dificile, instalarea acestora se adreseaza cu precadere tamplarilor experimentati. Realizam cu precizie foisor lemn rotund la pret convenabil. Inainte de instalarea unui astfel de foisor, luati aminte la organizarea spatiului, ceva mai dificila cu acest foisor. Va fi nevoie sa va indreptati spre mese rotunde si piese de mobilier cat mai eficient imbinate pentru a folosi spatiul limitat al acestui foisor.
Foisoare patrate si dreptunghiulare
Foisoarele patrate si dreptunghiulare ofera mai multa versatilitate la organizarea spatiului fata de un foisor rotund. Un foisor patrat inseamna, insa, si un risc mai mare de deteriorare la vanturi puternice. Foisoarele patrate si dreptunghiulare sunt tot mai raspandite, fiind usor de construit si mult mai flexibile la organizarea spatiului.
Intr-un foisor patrat sau dreptunghiular veti putea monta mai multe piese de mobilier decat intr-un foisor rotund cu suprafata similara. Mai mult decat atat, acestea pot fi lipite de perete, pentru a ramane si mai mult spatiu de folosit. Dupa echiparea corespunzatoare, foisoarele patrate si dreptunghiulare pot functiona ca mini-bucatarii, sufragerii, locuri de joaca.
Foisoare hexagonale din lemn
Cu un aspect estetic spectaculos, foisorul hexagonal nici nu are nevoie de alte calitati pentru a convinge spre achizitie. Atunci cand este bine instalat (unghiurile sale dificile pot pune probleme tamplarilor mai putin experimentati!) Si intretinut corespunzator, foisorul hexagonal poate infrumuseta gradina sau curtea de instalare.
Foisoarele hexagonale pot fi ornamentate cu panouri din lemn sparte sau balustrade si mai apoi decorate cu plante cataratoate—impactul vizual final va fi puternic! Se pot monta si plase pentru a se bloca accesul insectelor. In zonele cu temperaturi mai scazute, foisoarele hexagonale pot fi completate cu panouri de sticla si instalatii de incalzire, devenind spatii folosibile tot anul.
Foisor in doua ape
Acoperisul in 2 ape este compus din doua laturi inclinate, care incep intr-o creasta centrala si alcatuiesc un triunghi. Acest acoperis asigura o buna drenare a apei, dar nu este cea mai solida optiune pentru regiunile cu vanturi puternice. Acoperisul in 2 ape este utilizat inca din Grecia Antica, simplitatea instalarii fiind un argument pentru multi clienti.
Pantele acoperisului pot sa nu aiba aceeasi lungime si suprafata, iar foisorul in 2 ape poate fi la baza patrat sau dreptunghiular. Cu toate ca instalarea acestui foisor decurge repede, ea nu poate fi inceputa pana nu se identifica directia curentilor de aer din zona de instalare.
Foisor intr-o apa
Foisorul intr-o apa este usor de recunoscut, el avand o singura latura inclinata. Va atentionam ca acest foisor nu este cel de tip terasa, care are suprafata acoperisului perfect orizontala. La foisorul intr-o singura apa, unghiul de inclinare (panta) poate fi mai mult sau mai putin aprupta. Inclinarea depinde de puterea curentilor de aer din zona, materialul utilizat, cantitatea anuala de precipitatii, etc.
Aspectul asimetric ofera o nota moderna foisorului intr-o apa. Acest foisor are instalare rapida si este mai ieftin decat alte tipuri de foisoare. Materialul este important cand se determina inclinarea pentru versant. Daca tigla ceramica necesita inclinare de minim 20 de grade, un acoperis din tigla metalica va avea nevoie de cel putin 9 grade la unghiul de inclinare.
Foisor in patru ape
Pana si cei mai indemanatici constructori pot intampina dificultati in realizarea de foisoare in 4 ape. Construim foisoare in 4 ape cu precizie si urmam pasi specifici pentru a obtine structuri cat mai trainice si pentru a ne incadra in limitele bugetului stabilit.
Cele 4 laturi ale foisorului in 4 ape sunt unite printr-o coama in zona superioara. Acest foisor are un centru de greutate solid si poate fi realizat din materiale mai grele. Baza sa poate fi patrata sau dreptughiulara, ceea ce duce la aparitia a doua modele diferite: foisorul de tip trapez si cel in forma de triunghi. Cele 4 ape laterale sunt triunghiulare la modelul de tip piramida, in timp ce la modelul plic 2 ape sunt trapezoidale si 2 triunghiulare. Foisorul in 4 ape este unul dintre cele mai solide foisoare, ceea ce explica popularitatea sa.
Foisor WPC
Materialul WPC (wood plastic composite) este un material cu numeroase calitati, fiind utilizat pentru laterale de piscine, garduri, placi de terase, alei. Un foisor WPC are lunga durata de viata si seamana ca aspect cu lemnul. Compus din PVC de inalta calitate si faina de lemn, materialul WPC nu crapa, nu rugineste si rezista la elementele naturale.
Foisorul WPC este prietenos cu mediul si calduros in mod natural. El isi mentine aspectul initial in absenta unor lucrari complexe de intretinere (nu are nevoie de revopsire). Clientii isi pot alege culorile si finisajele pentru foisorul WPC, integrat usor in orice curte sau gradina.
Foisor fara fundatie
Cele mai multe structuri permanente, inclusiv foisorul, au nevoie de fundatie pentru a se sustine scheletul si a se distribui eficient incarcarea de structurua. In anumite regiuni, sunt in vigoare reguli privind dimensiunile si tipul de fundatie pentru foisoare. Daca doriti un foisor fara fundatie, trebuie sa urmariti reglementarile pentru ca structura dvs sa fie legala.
Intrucat iarna pamantul ingheata, linia fundatiei trebuie sa fie inferioara liniei de inghetare, pentru a se evita afundarea. Luati aminte ca un foisor fara fundatie are mereu risc de alunecare, inclinare si alterare din cauza contactului direct cu umezeala din sol. Aveti grija ca foisorul sa fie instalat pe suprafete plane, uniforme, uscate, departe de pompa cu apa, piscine, echipamente diverse legate de apa.